ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΟΤΡΟΦΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΚΤΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

Σύντομα εισαγωγή νέων Προϊόντων! Προσθέστε τη σελίδα μας στα Αγαπημένα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ | ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

Περιβάλλον

Τα πλεονεκτήματα της "ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ DNA" σε σχέση με την συμβατική καλλιέργεια ζωοτροφών είναι πολλά:
Έχουμε
καθημερινά σταθερή παραγωγή της ζωοτροφής που χρειαζόμαστε όλο το χρόνο και μάλιστα σε έναν πολύ μικρό χώρο.
Παρέχεται η δυνατότητα αρίστου χρονισμού της παραγωγής. Τροφοδοσία με τροφή για 365 ημέρες το χρόνο σταθερά και σίγουρα.
Δεν παράγει απόβλητα και δεν ρυπαίνει καθόλου το περιβάλλον σε αντίθεση με τις συμβατικές καλλιέργειες στο έδαφος.
Η τροφή αυτή μπορεί να
καταναλωθεί και από τον άνθρωπο, με τη μορφή φύτρων που τρώγονται σκέτες ή μέσα σε σαλάτες ή σε διάφορα φαγητά.

Αλλά, πέραν των παραπάνω, τα βασικότερα πλεονεκτήματα της
"ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ DNA" είναι:

Η ευκολία που προσφέρει τόσο στην εγκατάσταση όσο και στη χρήση.

  • Δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης μιας μικρής μονάδας, σε οποιοδήποτε χώρο καθώς είναι compact, αυτόνομη και μεταφερόμενη. Αλλά και οι μεγαλύτερες μονάδες συναρμολογούνται επί τόπου και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιονδήποτε μικρό ή μεγάλο, εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Υπάρχει η δυνατότητα μετεγκατάστασης όποτε χρειαστεί.
  • Δεν χρειάζεται καμία υλικοτεχνική υποδομή. Η απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την λειτουργία της, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, καλύπτεται από αυτόνομο υβριδικό σύστημα φωτοβολταϊκού πάνελ και ανεμογεννήτριας. Το απαιτούμενο νερό είναι τόσο λίγο που εάν δεν υπάρχει νερό στην περιοχή, μεταφέρεται με ένα μικρό βυτίο και αποθηκεύεται στη δεξαμενή του μηχανήματος. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για αποχετευτικά δίκτυα ή άλλου είδους παρόμοιες υποδομές.
  • Δεν χρειάζεται εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης - ακόμα και ανειδίκευτοι εργάτες ή και οι εργάτες που δουλεύουν ήδη στη φάρμα σε άλλες εργασίες μπορούν να τη λειτουργήσουν. Αυτή η διαδικασία απαιτεί ελάχιστες ανθρωποώρες ημερησίως. Ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας, η έρευνα έχει δείξει ότι περίπου 1-2 ώρες την ημέρα είναι αρκετές για την συντήρησή της και την παραγωγή της νωπής χορτονομής - στις μικρότερες μας μονάδες - σε αντίθεση με τις πολλές ώρες έντονης εργασίας που απαιτείται για να καλλιεργήσει κανείς την ίδια ποσότητα τροφής στη γη.
  • Μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε (βραχότοπο, βουνό, πεδιάδα, στάβλος κλπ), έχει υψηλή απόδοση και παράγει την ζωοτροφή που χρειαζόμαστε ακόμη και σε παρατεταμένες καταστάσεις ξηρασίας και παγετού σε πολύ μικρό χώρο - το μοντέλο μας DNA - HYDR 290/320 σε έναν χώρο περίπου 13τμ παράγει περίπου 117 τόνους νωπών χορτονομών ετησίως, που ισοδυναμεί με την απόδοση της καλλιέργειας 10 στρεμμάτων γης. (10.000 τ.μ.).
  • Σύντομος χρόνος παραγωγής της τροφής. Οι μελέτες έδειξαν ότι η πλήρης ανάπτυξη των υδροπονικών φυτών για ζωοτροφή σε ένα πλήρως καλλιεργούμενο φυτό με ύψος από 15 - 20cm χρειάζεται 6 έως 8 ημέρες από την "σπορά", ανάλογα με τον σπόρο και το είδος της τροφής που θέλουμε να ταΐσουμε τα ζώα μας και ότι για κάθε 1 κιλό σπόρου, παράγονται 6 - 9 κιλά βρώσιμων ζωοτροφών.
  • Δεν χρειάζεται βροχή ή λιπάσματα για να μεγαλώσει.
  • Δεν χρησιμοποιείται κανένα είδος υποστρώματος φύτευσης, όπου και θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί, και επομένως δεν παρουσιάζει κανένα είδος παθογένειας. Δεν απαιτείται ούτε αλλαγή υποστρώματος, ούτε περιοδικές απολυμάνσεις και φυσικά χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
  • Παρέχεται η δυνατότητα αναβαθμίσεως και αυτοματοποιήσεως πολλών διαδικασιών.


Η οικονομία:
Μειώνει σημαντικά το κόστος της εκμετάλλευσης και της παραγωγής και καθιστά την κτηνοτροφική μονάδα όχι απλώς βιώσιμη αλλά και πολύ ικανοποιητικά κερδοφόρα.

  • Το κόστος διατροφής του ζώου μειώνεται δραστικά. Η παραγωγή υδροπονικής ζωοτροφής κοστίζει πολύ λιγότερο από την τιμή του προϊόντος της καλλιέργειας με συμβατικό τρόπο - το κόστος της νωπής χορτονομής εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται 0,05 έως και 0,09€/κιλό (κόστος υλικών, ενέργειας και εργατικών) ανάλογα με τον σπόρο που θα χρησιμοποιηθεί (καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι, βρώμη, σίκαλη, τριφύλλι κ.ά.). Εάν υπολογίσουμε το επιπλέον κόστος των εντομοκτόνων, των λιπασμάτων, των μηχανημάτων, το κόστος λειτουργίας για την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, τα εργατικά, τις μεγάλες ποσότητες καυσίμου που απαιτείται για την παραγωγή και τη μεταφορά των παραδοσιακών ζωοτροφών και τις καταστροφές των καλλιεργειών από ακραία καιρικά φαινόμενα παρατηρούμε και τη σημαντική διαφορά που υπάρχει στην τιμή των δύο μεθόδων παραγωγής ζωοτροφών.
  • Πολύ μεγαλύτερη ετήσια παραγωγή κρέατος.
  • Το κόστος αγοράς είναι ταχύτατα αποσβέσιμο. Εκτιμάμε ότι ο κτηνοτρόφος θα πετυχαίνει την απόσβεση της όλης εγκατάστασης σε 9 έως 15 μήνες, μόνο από την κοστολογική διαφορά της τροφής, χωρίς να υπολογίζουμε όλα τα άλλα οφέλη που θα έχει στο κοπάδι του, όπως η καλύτερη υγεία των ζώων, περισσότερο και καλύτερης ποιότητας γάλα, καλύτερη ποιότητα και τιμή κρέατος.
  • Δεν χρειάζονται πολλά εργατικά έξοδα (φύτευση, συγκομιδή, τυποποίηση).
  • Δεν χρειάζεται μεγάλη ταμειακή ρευστότητα, για αποθεματοποίηση τροφών για τα ζώα (μεγάλες αποθήκες), ούτε άλλα έξοδα όπως τα μεταφορικά ή τρακτέρ και σιλό και άλλα ακριβά εργαλεία.
  • Εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση νερού σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους άρδευσης, το απολύτως απαραίτητο για τις βιολογικές ανάγκες του φυτού. Στην καλλιέργεια αυτή απαιτούνται μόνο 1,5 - 2 λίτρα νερού για την παραγωγή ενός κιλού υδροπονικής ζωοτροφής κατά την διάρκεια των επτά ημερών που αυτή αναπτύσσεται, όταν για παράδειγμα για την παραγωγή ενός κιλού ζωοτροφικού καλαμποκιού στο έδαφος, απαιτούνται αντίστοιχα 200 λίτρα νερού και για να αναπτυχθεί ένα κιλό πράσινο γρασίδι με τη συμβατική καλλιέργεια χρειάζονται περί τα 80 - 90 λίτρα νερού. Το νερό μάλιστα που δεν χρησιμοποιείται και περισσεύει από το πότισμα της υδροπονικής καλλιέργειας, δεν χάνεται, δεδομένου ότι μπορεί να ανακυκλωθεί. Το νερό που περισσεύει εξακολουθεί να περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και δεν περιέχει χημικές ουσίες (μόνο φυσικά συμπληρώματα εάν χρησιμοποιούνται) και επομένως μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, να συλλέγεται για παράδειγμα και να χρησιμοποιείται για το πότισμα σε κήπους και αλλού.
  • Το σιτηρέσιο του κάθε ζώου θα περιλαμβάνει: 80 – 85% από τη νωπή χορτονομή που παράγει η ΜΟΝΑΔΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ DNA και 15% ξερό τριφύλλι ή άχυρο. Επιπλέον, στην κυοφορία, ένα μήνα πριν και έναν μήνα μετά τη γέννα το κάθε ζώο θα χρειάζεται να λαμβάνει 180 – 200γρ καρπό καλά πλυμένο.
  • Κατ’ αυτόν τον τρόπο, για την τροφή του κάθε σταβλισμένου ζώου, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, ο κτηνοτρόφος θα χρειάζεται περίπου 50 – 65 ευρώ το χρόνο.
  • Η απόσβεση της αξία της ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ DNAθα γίνει στο πρώτο έτος χρήσης της αφήνοντας και επιπλέον όφελος.


Η ποιότητα του προϊόντος που παράγεται:

  • Είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών και θρεπτικών στοιχείων και ουσιών. Προσφέρει στα ζώα εύπεπτη και εύκολα μεταβολίσιμη υγιεινή και ελεγμένη βιολογική τροφή, με μεγάλη θρεπτική αξία, χυμώδης και απόλυτα εύγευστη και ευχάριστη για το ζώο. Μετατρέπεται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε ενέργεια από ότι τα διάφορα συμπυκνώματα ζωοτροφών. Το ζώο δέχεται κατά την σίτιση πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ενυδάτωσης από ότι με τις άλλες τροφές, πράγμα πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό του, την υγεία του και την παραγωγή του, καθώς τα ζώα δεν τρώνε μόνο τα φύλλα του καρπού, αλλά ολόκληρο το ριζικό σύστημα, που του παρέχει μεγάλες ποσότητες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
  • Απόλυτα υγιεινή και αβλαβής τροφή καθώς δεν έχει μολυνθεί από εξωγενείς παράγοντες που υπάρχουν στο χώμα, όπως χημικά, λιπάσματα, φυτοφάρμακα ή άλλα κατάλοιπα από παλαιότερη χρήση της γης ή από φερτά υλικά. Οι βλαστοί που παράγονται είναι πάντα καθαροί και απαλλαγμένοι από παράσιτα και υπολείμματα εδάφους. Εξάλλου στην υδροπονία έχουμε λιγότερες παθήσεις στα φυτά και στη ρίζα, από ότι στο χώμα διότι η ρίζα αναπτύσσεται σε ελεγχόμενο χώρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, που η απαίτηση πολύ καλής ποιότητας νερού θα αντιμετωπίζεται μέσω της οξυγόνωσης και της παροχής όζοντος μέσα στη δεξαμενή και που το νερό που τελικά θα παρέχεται στους βλαστούς θα είναι καλύτερης ποιότητας και από εμφιαλωμένο, η ανάγκη χρήσεως φυτοπροστατευτικών προϊόντων είναι μηδενική, με αποτέλεσμα τα παραγόμενα φυτά να μην είναι καθόλου επιβαρυμένα. Το όζον είναι ικανό να καταστρέψει τα βακτηριακά κύτταρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και μετά από 20΄ επανέρχεται στην αρχική του μορφή και δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο στις επιφάνειες και στο νερό όπου χρησιμοποιήθηκε.
  • Η ποιότητα των ζωοτροφών είναι συνεπής και σταθερή. Είναι αποδεδειγμένο ότι ένα ποσοστό 60 - 75% από τις ασθένειες που πλήττουν τα κοπάδια, προέρχεται από τις ζωοτροφές τους. Η νωπή χορτονομή παρέχει με πλήρη ασφάλεια και μια συνεχή, ασφαλή, ελεύθερη πιθανών ασθενειών παροχή τροφής, βοηθώντας έτσι να διατηρήσουμε τις μονάδες μας μακριά από πολλούς πιθανούς φορείς ασθενειών.
  • Δυνατότητα απόλυτου ελέγχου της διατροφής, χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό των σπόρων που κάθε φορά φυτεύουμε, ανάλογα με το ζώο για το οποίο η τροφή προορίζεται και τις ιδιαιτερότητες του κάθε είδους. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αλλαγής της τροφής από εβδομάδα σε εβδομάδα με διαφορετικούς σπόρους (καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι, βρώμη, σίκαλη, τριφύλλι κ.ά.) για την καλύτερη διατροφή του ζώου.
  • Η μονάδα μπορεί να ρυθμιστεί για να παράγει την τροφή με πρόσθεση όλων των απαιτουμένων για το κοπάδι πρόσθετων φαρμάκων ή βιταμινών ή χωρίς καθόλου πρόσθετα και φάρμακα εάν επιθυμούμε να εναρμονιστούμε στους κανόνες που απαιτούνται για βιολογικές παραγωγές. Είναι 100% βιολογικής καλλιέργειας και ένα 100% βιολογικό προϊόν.








Ελληνική Κτηνοτροφία, Προοπτικές

Αρχική | Περιβάλλον | Τηλεπικ/νία | Κατοικίες | Σκάφη Αναψυχής | Φωτοθήκη | Ιστορικό | Επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού