ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΟΤΡΟΦΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΚΤΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

Σύντομα εισαγωγή νέων Προϊόντων! Προσθέστε τη σελίδα μας στα Αγαπημένα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο

DNA Δημ Αγγελόπουλος

Ο Δημήτριος N. Αγγελόπουλος, με πείρα πλέον των 40 ετών στο σχεδιασμό, παραγωγή και εξασφάλιση άρτιων κατασκευών για κάθε χρήση, σε σχέση με το άτομο αλλά και το περιβάλλον δημιούργησε μια Υψηλής Τεχνολογίας βιομηχανική μονάδα, επανδρωμένη με στελέχη (εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες) πολυετούς εμπειρίας στον τομέα των Μεταλλικών και Πλαστικών Κατασκευών, των Τηλεπικοινωνιών καθώς και στον τομέα Προστασίας του Περιβάλλοντος με διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πιστοποιήσεις ISO. Ορισμένα από τα προϊόντα που έχει κατασκευάσει είναι τα εξής:

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1960

Τρίκυκλα Μοτοποδήλατα
Το 1960 ο Δημήτριος Ν. Αγγελόπουλος ιδρύει την εταιρεία Α.Κ. ΕΛΛΑΣ με σκοπό τη σχεδίαση, μελέτη, κατασκευή και εμπορία Τρίκυκλων Μοτοποδηλάτων, το κατ' εξοχήν εμπορευματικό μεταφορικό μέσον της εποχής στην Ελλάδα, εφοδιασμένο με κινητήρες SACHSΗ επιχείρηση αυτή είχε μεγάλη επιτυχία και τα τρίκυκλα της Α.Κ. ΕΛΛΑΣ επεκράτησαν στην Ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα να πουληθούν περισσότερα από 15.000 κομμάτια έως και το 1974, οπότε και σταμάτησε η κατασκευή τους λόγω της επικράτησης του ελαφρού φορτηγού αυτοκινήτου ως βασικού μεταφορικού μέσου.
Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη
Κατασκευάζει 20 Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη για τον ΟΤΕ, για την κάλυψη αντιστοίχων βασικών τηλεφωνικών του κέντρων.
Τηλεφωνικοί Θάλαμοι
Το 1968 αναλαμβάνει τη σχεδίαση, μελέτη, κατασκευή και εμπορία των πρώτων σύγχρονων Τηλεφωνικών Θαλάμων για τον ΟΤΕ με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, με μοντέρνα και καλαίσθητη σχεδίαση. Κατασκευάζει όλους τους τηλεφωνικούς θαλάμους που υπάρχουν στην Ελλάδα - κυρίως για λογαριασμό του ΟΤΕ περισσότεροι από 200.000. Αξιοσημείωτες είναι και οι εξαγωγές που έγιναν παράλληλα, στη Λιβύη (5.000τμχ), στην Ιορδανία (15.000τμχ), στην Κύπρο (5.000τμχ), στην Τσεχοσλοβακία (3.000τμχ) και σε άλλες χώρες.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970

Κλωβοί Τηλεπικοινωνίας - Υλικά Οχύρωσης Τηλεπικοινωνιών - Κουτιά αλεξικέραυνων - Τηλεφωνικοί Πίνακες τύπου Τ-12 με Μαγνητικά τηλέφωνα
Στις αρχές της δεκαετίας ξεκινάει την συνεργασίας του με τις Ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αναλαμβάνοντας την κατασκευή 2.800 Κλωβών Τηλεπικοινωνίας - για Στρατό ξηράς, Ναυτικό & Αεροπορία, Υλικών Οχύρωσης Τηλεπικοινωνιών - Κουτιών αλεξικέραυνων και 2.000 Τηλεφωνικούς Πίνακες τύπου Τ-12 με Μαγνητικά τηλέφωνα.
Μεταλλικοί Κουμπαράδες
Κατασκευάζει 500.000 μεταλλικούς κουμπαράδες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Μεταλλικά και Πλαστικά Κράνη Μ1
Το 1975 κατασκευάζει 450.000 Μεταλλικά και Πλαστικά Κράνη Μ1 για τον Ελληνικό Στρατό και την Αεροπορία και άλλα 500.000 κράνη για διάφορες χώρες του εξωτερικού.
Σκάφη αναψυχής
Ξεκινάει η κατασκευή των σκαφών «Α.ΕΛΛΑΣ», που με αιχμή τη δεκαετία του 1980 και το πρώτο μισό του 1990, εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές πολυεστερικών σκαφών αναψυχής σε όλη την Ευρώπη, με εξαγωγές πολλών χιλιάδων σκαφών, στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1980

Αυτόνομες μονάδες Βιολογικού Καθαρισμού τύπου Compact
Από τις αρχές της δεκαετίας, προβλέποντας το μέλλον, αποφασίζει να εισέλθει σε νέες δραστηριότητες και την κατασκευή νέων προϊόντων, που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το περιβάλλον. Ξεκινάει έτσι την κατασκευή και εγκατάσταση Αυτόνομων μονάδων Βιολογικού Καθαρισμού τύπου Compact, δίνοντας οριστική λύση στις ανάγκες επεξεργασίας των αστικών λυμάτων και αποβλήτων, για πληθυσμό από 10 έως 5.000 άτομα, με εγκατάσταση περισσότερων από 1.000 μονάδων επεξεργασίας αστικών λυμάτων κατοικιών, ξενοδοχείων, κάμπινγκ αλλά και βιομηχανιών εντός και εκτός Ελλάδος.
Μεταλλικές Δεξαμενές τύπου WATERLOCK
Ξεκινάει παράλληλα η σχεδίαση, η μελέτη, η κατασκευή και η εγκατάσταση 1.000 προκατασκευασμένων Μεταλλικών Δεξαμενών τύπου WATERLOCKσε όλη την Ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό. Οι Δεξαμενές τύπου WATERLOCKείναι κατασκευασμένες από ποιοτικά υλικά άκρως συμβατά με την υγιεινή προστασία του περιεχομένου, το οποίο μπορεί να είναι πόσιμο νερό, νερό για ύδρευση, άρδευση, πυρόσβεση κλπ. Η χωρητικότητα των δεξαμενών είναι από 10m έως 5000m. Ειδικά για περιπτώσεις δεξαμενών υδροληψίας πυροσβεστικών ελικοπτέρων παράγονται οι δεξαμενές HELI-WATERLOCK σύμφωνα με τις προδιαγραφές της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Μετεωρολογικοί ιστοί
Κατασκευάζει και εγκαθιστά 2.500 περίπου μετεωρολογικούς ιστούς, καλύπτοντας τις απαιτήσεις καταγραφής και παρακολούθησης των αναγκαίων καιρικών παραμέτρων για την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως π.χ. ανεμογεννήτριες κλπ.
Αυτόνομο Υβριδικό Σύστημα

Το 1985 ξεκινάει η σχεδίαση, η μελέτη, και η κατασκευή ενός πρωτοποριακού Αυτόνομου Υβριδικού Συστήματος παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας 500 έως και 3.000 Wattγια κάθε χρήση.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1990

Αυτόνομοι Τηλεφωνικοί Θάλαμοι
Στις αρχές του 1990 κατασκευάζει Αυτόνομους Τηλεφωνικούς Θαλάμους με χρήση φωτοβολταϊκού πάνελ, προσφέροντας αυτονομία για τα ασύρματα καρτοτηλέφωνα, από τους οποίους οι 15.000 τοποθετούνται στο εξωτερικό και περίπου 2.000 στην χώρα μας.
Οικίσκοι τύπου κοντέινερ
Τροφοδοτεί τον ΟΤΕ με 150 Οικίσκους τύπου κοντέινερ για την εγκατάσταση κεραιών τηλεπικοινωνίας.
Πτερύγια Ανεμογεννητριών
Συμμετέχει στο εθνικό πρόγραμμα ΕΠΕΤ-ΙΙ 573 / «Ανάπτυξη Ελληνικής Τεχνολογίας Ανεμογεννητριών και ταυτόχρονη Ανάπτυξη Ελληνικής Τεχνολογίας Πτερυγίων Ανεμογεννητριών» όπου ο ρόλος της στο πρόγραμμα ήταν η ανάπτυξη και κατασκευή τριών τύπων πτερυγίων 9, 14 και 19 μέτρων για Ανεμογεννήτριες 110, 350 και 600kW αντίστοιχα.
Με δεδομένη την αποκτηθείσα εμπειρία από το ΕΠΕΤ-ΙΙ κατάφερε και διεύρυνε τις συνεργασίες της σε αναπτυξιακό επίπεδο με ξένους και Έλληνες εταίρους μέσω της συμμετοχής της σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Συγκεκριμένα, συμμετέχει στο πρόγραμμα ADAPTURB - “Adaptation of existing Wind turbines for operation on high wind speed complex terrain sites; kWh Cost reduction” στο οποίο κατασκευάζει πρωτότυπο πτερύγιο 19 μέτρων και έναν δρομέα για λογαριασμό ισπανικής εταιρίας κατασκευής Ανεμογεννητριών.
Στο πλαίσιο άλλου Ευρωπαϊκού προγράμματος, του AEGIS - “Acoustic emission proof testing and damage assessment of wind turbine blades”, κατασκεύασε πτερύγια 4,5 μέτρων.
Στο πλαίσιο άλλου Ευρωπαϊκού προγράμματος, του MEGAWIND - “Development of a MW scale wind turbine for high wind complex terrain site” (αριθμός συμβολαίου ENK5-CT2000-00328), ανέπτυξε και κατασκεύασε ένα πρωτότυπο πτερύγιο 30 μέτρων ονομαστικής ισχύος 1.2MW. Το συγκεκριμένο πτερύγιο είναι καινοτόμο για το συγκεκριμένο τύπο Α/Γ, διότι θα αποτελείται από δύο κομμάτια και θα συναρμολογείται στο Αιολικό πάρκο όπου θα εγκατασταθούν οι Ανεμογεννήτριες, επιλύνοντας το σημαντικό πρόβλημα της μεταφοράς σε δύσβατες περιοχές.
Στο πρόγραμμα DAMPBLADE - “Wind turbine rotor blade for enhanced aero elastic stability and fatigue life using passively damped composites” ανέπτυξε και κατασκεύασε ένα πρωτότυπο πτερύγιο 19 μέτρων, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα συντονισμού των πτερυγίων όταν λειτουργούν, ιδιαίτερα σε ψυχρά κλίματα, με συνέπεια την καταστροφή των πτερυγίων.
Τα παραπάνω έργα έγιναν σε συνεργασία με Έλληνες εταίρους, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) μέσω του τμήματος των Μηχανολόγων Μηχανικών και του τομέα των Ρευστών, το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΠΠ) μέσω του τμήματος Αεροναυπηγικής και Μηχανολόγων Μηχανικών και του εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Μηχανικής, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), τη ΔΕΗ και την ΠΥΡΚΑΛ.
Τηλεκάρτες - Χρονοκάρτες και γενικά Έξυπνες κάρτες διαφόρων χρήσεων
Στήνει την μεγαλύτερη στη χώρα παραγωγική μονάδα κατασκευής Τηλεκαρτών - Χρονοκαρτών και γενικά Έξυπνων καρτών διαφόρων χρήσεων υποστηριζόμενες από προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες ή τις ιδιαιτερότητες κάθε εταιρείας ή Υπηρεσίας. Παρέδωσε περισσότερες από 500.000.000 τηλεκάρτες στον ΟΤΕ και άλλες περίπου 500.000.000 κάρτες διαφόρων χρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σύστημα SPA
Μελέτη και κατασκευή ενός πρωτοποριακού συστήματος προστασίας και ανάπλασης ακτών που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές ακτές της χώρας μας και του εξωτερικού.
Πλωτές Προβλήτες
Την ίδια περίοδο σχεδίασε και κατασκεύασε Πλωτές Προβλήτες από αλουμίνιο και ξύλο Irocco, που είναι εγκατεστημένες σε πολλές μαρίνες και λιμάνια της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Σύστημα Άρδευσης Αγρών
Η εξάντληση των υπογείων υδάτων σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, επιβάλει την ριζική αλλαγή στον τρόπο άρδευσης των αγρών. Λύση στο πρόβλημα προσφέρει το Σύστημα Άρδευσης Αγρών με οικονομία νερού και ενέργειας. Σημαντικά πλεονεκτήματα είναι το χαμηλό λειτουργικό κόστος, το χαμηλό κόστος κτήσης, η σύντομη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, η δυνατότητα μετεγκατάστασης ή και μεταπώλησης, η μακροχρόνια Εγγύηση Καλής Λειτουργίας και η διαρκή τεχνολογική υποστήριξη.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 2000

Σύστημα Πυροπροστασίας PYROSTOP
Το Σύστημα Πυροπροστασίας PYROSTOP με περιστρεφόμενους πυροσβεστικούς εκτοξευτήρες νερού και αντιπυρικού υλικούεκτοξεύει νερό σε διάμετρο 80 - 120m. Είναι κατάλληλο για πυροσβεστικές ζώνες δασών ή περιφρούρηση χωριών - οικισμών - αλσυλλίων - κατοικιών. Λειτουργεί αυτόνομα ή σε συνδυασμό με υδατοδεξαμενές και ανάλογες αντλίες πιέσεως και αποδόσεως σε κυβικά μέτρα.
Αυτόνομη κυκλική μεταλλική κατοικία
Μέσα από τη μακρόχρονη πορεία στις κατασκευές και την οικολογική συνείδηση που τον διακρίνει, κατασκεύασε την Αυτόνομη κυκλική μεταλλική κατοικία - 12 έως 70mμε υβριδικό σύστημα ανεμογεννήτριας και φωτοβολταϊκού, μιας μικρής κατοικίας αποσκοπώντας κυρίως στο αγοραστικό κοινό της αφρικανικής ηπείρου και όχι μόνο. Η οικονομική τιμή κτήσης και μεταφοράς, ο μοντέρνος και πρακτικός σχεδιασμός της, η πολλαπλή της χρήση (σπίτι - αποθήκη κ.λπ.), η πρακτικότητα, η άμεση και εύκολη συναρμολόγησή της και οι χαμηλές ενεργειακές της ανάγκες (μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), την καθιστούν ως την ιδανική απάντηση σε ζητήματα άμεσης στέγασης και λειτουργικής οικονομίας.
Βάσεις για φωτοβολταϊκά πάνελ
Μελέτη και κατασκευή βάσεων για φωτοβολταϊκά πάνελ κάθε είδους, κυρίως για μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ 2010

ΜΟΝΑΔΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ DNA
Σήμερα με επιτυχία προχωράει στη μελέτη και την κατασκευή της ΜΟΝΑΔΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ DNA η οποία κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα με υλικά αντοχής όπως το αλουμίνιο, το ανοξείδωτο και το πλαστικό για μακρόχρονη διάρκεια και αντοχή. Σε πολύ λίγα στοιχεία της μονάδας το υλικό είναι γαλβανισμένη λαμαρίνα βαμμένη ηλεκτροστατικά.

Η υδροπονική καλλιέργεια προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την συμβατική καλλιέργεια ζωοτροφών. Ο κτηνοτρόφος παράγει μόνος του την τροφή που χρειάζεται για τα ζώα του, έχοντας τον πλήρη έλεγχό της χωρίς να χρειάζεται καλλιέργεια γης, αγροτικά μηχανήματα και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και με τεράστιο όφελος σε ότι αφορά την ποιότητα της τροφής - και κατ' επέκταση την υγεία του ζώου - και από άποψη οικονομίας στις σύγχρονες, δύσκολες συνθήκες ειδικά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό αυτής της μονάδα είναι η μεγάλη ευκολία τόσο στην εγκατάσταση όσο και στη χρήση της.

Αρχική | Περιβάλλον | Τηλεπικ/νία | Κατοικίες | Σκάφη Αναψυχής | Φωτοθήκη | Ιστορικό | Επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού